Har Shiamuslimer en anden Koran?

Det unødvendigt at fortælle, men Koranen er den vigtigste kilde for alle Muslimer. inklusiv shia. Alle muslimer refererer til den samme bog som en Guddommelig vejledning til livet. Som enhver anden tid, findes der i dag kun én Koran i hele den muslimske verden, og denne Koran er uden nogen som helst form for ændringer.

Shiamuslimernes standpunkt vedrørende dette emne kan findes i følgende afsnit:

Vi tror på, at Koranen er en Guddommelig vejledning, og åbenbaret af Allah (swt) via vores Hellige Profet (fvmh&hf) for at gøre alt åbenlyst og som et permanent mirakel. Mennesket er ikke i stand til at skrive noget ligende p.ga dens veltalenhed og den viden, som den giver os. Intet menneske kan ændre på den eller komme med noget lignende. Koranen, som vi har i dag, er præcis den selvsamme, som  blev sendt til Profeten. Og enhver, der påstår anderledes, begår en stor synd.

Vi tror også på, at det er en bog, som skal respekteres både med tungen og med handling. Derfor må den ikke blive tilsvinet intentionelt, selv ikke et eneste bogstav, og den må ikke røres af en som ikke er Tahir (ren).

Som nævnt overstående afviser shiamuslimer enhver form for ændring i Koranen, og vi tror på, at det er den samme bog, som blev åbenbaret til Profeten Muhammad (fvmh&hf). Koranen er komplet. Ingen har nogensinde set en anderledes kopi af den oprigtige i den Islamiske verden. Der er manuskripter af Koranen, som er tilgængelige i dag, som kan dateres tilbage til vores Imamers tid, og de er præcis de samme som dem vi ser idag.

 

Allah swt siger selv i Koranen:

"Sandelig har vi åbenbaret denne påmindelse og sandelig vil vi være dens beskytter" [1]

Vedørende dette vers siger Allamah Tabatabai i hans kendte Al-Mizan fi Tafsir al-Quran, en af de største fortolkningsbøger af Koranen:

”Koranen er en levende og permanent påmindelse, som aldrig vil dø eller falde i forglemmelse. Den er immun imod enhver form for tilføjelse og tab. Den er immun imod enhver form for ændring […] Af denne grund indikerer verset, at denne guddommelige bog har været og vil altid fortsætte med at være beskyttet imod enhver form for ødelæggelse og ændring.”

[1] (15:9)
-Allamah Tabatabaei